NATURLIGHELT ENKELT


NORSKE NATURLIGE SÅPER


Håndverk med ingredienser fra naturen-

Alle våre såper er norsk håndverk, hvor kun naturlige ingredienser er benyttet i såpelagingsprosessen. Dette betyr at de er helt fri for ukjente eller skadelige elementer. De aller fleste såpene er tilsatt ulike deler av planter og urter,disse er høstet rett fra naturen eller hagen.  Ingen av plantene er behandlet med sprøytemidler eller kunstgjødsel. De er økologiske
Plantene og urtene har ulike kjente, gode egenskaper for hud og hår, som er forsøkt bevart gjennom prosessene, på mest skånsomme måte. Beskrivelser av de ulike urtenes virkninger, finner du lenger ned på siden. 
Under prosessen dannes det naturlig glyserin i såpene, dette er med på å bevare hudens naturlige fuktbalanse, vitalitet og beskytter mot tørr hud, sårdannelser, sprekker, irritasjon.


Vi tenker miljø, i alle ledd

Vi benytter ikke unødvendig emballasje på såpene våre, dette for å unngå unødvendig forsøpling og for å ikke tilføre microplast i produktene våre. Ved forsendelse, vil vi benytte minst mulig emballasje. Vi benytter kun kortreiste produkter, ingen urter eller planter i såpene, kommer i embalasje -de plukkes i naturen. 


Ingen såper er testet på dyr, hverken under tilvirkning eller etterpå. 

Bruksområder

De aller fleste såpene kan benyttes både til hud og hår. Vi anbefaler derimot ikke å benytte såper med kaffeskrubb, til hår, pga partikler, disse kan likevel skylles ut. Såper som inneholder olivenolje og kokosfett, kan i tillegg brukes som husholdningsåpe.


Størrelser, farge og form

Såpestykkene er håndverk, derfor vil hvert stykke såpe være individuelt tilskåret og formet, både  størrelse og utforming vil variere noe. Oppgitt vekt vil derfor være minimumsvekt. Farger på såper som er tilført av plantemateriale, vil naturlig variere noe i såpenes  farger. 


Sesong
Siden de aller fleste såpene våre inneholder planter eller urter, så er noen av såpene sesongbaserte. Dvs at de laget kun en gitt sesong i året. Det er ikke alle typer urter og planter som kan oppbevares ved nedfrysing og samtidig beholde de gode egenskapene vi ønsker. Noen såper vil derfor kun være så langt beholdningen rekker. Vi forsøker så godt det lar seg gjøre, å benytte helt nyplukkede planter.


Hvordan tar du vare på såpene dine

Mellom hver gang såpestykket brukes, bør det legges slik at det tørker opp etter bruk. En god såpekopp som lar vannet renne av, er anbefalt. Såper som ikke er i bruk, bør oppbevares kjølig og mørkt.